Asyl, havnearbeidere og valgkamp

Rødts Roald Arentz misforstår asylreglene og presenterer et uholdbart syn både på statsborgerskap og hvem vi kan sende ut. Er du uenig, hinter han litt vagt om nazistene.

Publisert Sist oppdatert

I sitt svar til min kommentar om bakgrunnen for utsendelsen av Abbasi-familien, både innleder og avslutter Roald Arentz, bystyrepolitiker for Rødt i Trondheim, med litt vage nazi-konnotasjoner.

Vi tar det fra begynnelsen:

«Nils August Andresen argumenterer i Minerva 18.6. på samme måte som representanter fra lov-og-orden-partiet, eller skal vi si justisministerkavalkadepartiet Frp, for at «Ordnung muss sein», og forsvarer den uhyrlige deporteringa av Abbasi-familien til verdens farligste land.»

Arentz har rett i at jeg mener regelverk i utgangspunktet bør følges. Hvorfor han velger en tysk formulering, som ofte forbindes med Holocaust, for å uttrykke dette, vet han bare selv.

Men han misforstår artikkelen hvis han tror den handler om at lover må følges uansett hva slags resultat de gir. I stedet er konteksten for artikkelen at viktige elementer for å forstå både hvorfor regelverket er som det er, rettsanvendelsen og konsekvensene var nedtonet eller utelatt i mye av mediedekningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS