Langt flere jordmødre per fødsel ved ABC-klinikken: – Kostnadene er lavere ved jordmorstyrte enheter, svarer Venstres Marit Vea

Det er to til tre ganger så mange jordmødre per fødsel ved ABC-klinikken som ved de øvrige fødeavdelingene ved Ullevål sykehus. Venstre mener det ikke tegner hele bildet.

Publisert

Debatten har rast rundt fødetilbudet Alternative Birth Care (ABC) ved Ullevål sykehus, etter at det ble kjent at ledelsen i Oslo Universitetssykehus (OUS) vil legge ned fødeenheten fra 4. mars.

Stengningen er ifølge leder av Fødeavdelingen ved OUS Miriam Nyberg det som gir «minst negative konsekvenser». I et intervju med VG forrige uke forklarer hun at ABC-enheten spesialiserer seg på å ta imot en selektert gruppe av friske fødende, og at man mister nødvendig beredskap og kapasitet til å sikre trygge fødsler for alle dersom andre fødestuer på Ullevål eller Rikshospitalet stenges.

«Det er en trist dag for gravide kvinner på Østlandet, og det er en trist dag for jordmoryrket», uttaler tillitsvalgt i Den norske jordmorforeningen Kristin Bøhn i samme artikkel.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS