NYHET

Darja Dugina ble drept av en bilbombe i helgen. Hennes far, Aleksandr Dugin, skulle vært i bilen med henne. Nå spekuleres det i hvem som står bak drapet og hvorfor.

– Uavhengig av hvem som står bak, er spørsmålet «Hvorfor Dugin?»

Aleksandr Dugin er et dårlig mål for noen som ønsker å svekke Vladimir Putin, mener forfatter og journalist John Færseth.

Publisert Sist oppdatert

Den russiske forfatteren, filosofen og professoren Aleksandr Dugin ble vitne til at hans datter Darja Dugina ble drept, da bilen hennes eksploderte etter at far og datter hadde deltatt på en musikkfestival like utenfor Moskva i helgen.

Dugin har skrevet en rekke bøker og foreleste ved statsuniversitetet i Moskva inntil 2014. I boken Foundations of Geopolitics, som ble utgitt i 1997, tok han til orde for at Russland måtte gjenoppbygge sin innflytelse gjennom allianser og erobringer, og utfordre den amerikanske koalisjonen av stater og allianser. I 2014 mente Dugin en krig mellom Russland og Ukraina var uunngåelig.

Datteren så ut til å følge i sin fars fotspor. Darja Dugina ble bare 29 år, men hadde rukket å bli et gjenkjennelig navn for russere. Hun var en aktør med samme nettverk og tankegods, som hun delte i russiske medier.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS