NYHET

– Ulykken til landbruket er at det styres av en lukket krets

Løftet på 11 milliarder som kom i årets landbruksoppgjør gir større rom for å bruke pengene ikke bare på akutt krisehåndtering, men også på å peke ut en ny retning. Norge må også slutte å tro vi er best i verden på landbruk, sier Alfred Bjørlo, stortingsrepresentant for Venstre.

Publisert

Omgitt av grønne jorder, røde låver og den lakseførende Eidselva holder stortingsrepresentant Alfred Bjørlo (V) funkishus. Bjørlo deltar på møter i Oslo om morgenen, debatter på Stortinget og setter poteter på Nordfjordeid til kvelds. Og når EU-debatten atter ruller over landet, sammen med det som av mange omtales som et historisk landbruksoppgjør, sier Bjørlo ja takk, begge deler. Ja til en ny EU-debatt. Ja takk til satsing på norsk landbruk, men ikke ja takk til at det satses på hva som helst. Det er tid for å tenke nytt.

– I vår skjedde et historisk taktskifte i landbrukspolitikken. Tilskuddene ble skrudd opp ekstremt mye. Rommet vi driver landbrukspolitikk innenfor, har også endret seg kolossalt de siste årene, sier Bjørlo der han sitter ved hagebordet i solsteiken.

Minerva møter Bjørlo hjemme på Nordfjordeid. Landskapet er lysegrønt, Eidselva bruser og potetåkeren ligger svartpløyd. Vi befinner oss midt i kulturlandskapene som ofte står sentralt når norsk selvforsyningsgrad diskuteres.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS