– Rundt meg overalt i Europa, ser jeg kultur som undergraves både utenfra og innenfra

Sjefredaktøren for The European Conservative var på sitt første Norgesbesøk for å stifte bekjentskap med unge, norske konservative.

Publisert

Alvino-Mario Fantini var på kort Norgesbesøk for å møte personer knyttet til miljøene rundt tidsskriftet Føniks og studentforeningen FAKS – to nyetableringer i det norske konservative idélandskapet, som spesielt retter seg mot et ungt publikum.

Fantini er italiensk-amerikaner, opprinnelig fra Vermont, men i dag bosatt i Wien. Derfra er han sjefredaktør for publikasjonen The European Conservative, en publikasjon som tar mål av seg å fremme kulturkonservative verdier til et europeisk publikum. Idémessig relaterer The European Conservative seg til både kristen teologi og tradisjonen etter filosofen Roger Scruton. Tekster med kritikk av Pride har tidligere skapt enkelte mediestormer og kampanjer mot publikasjonen. Det samme har Fantinis positive omtale av Ungarns statsminister Viktor Orban gjort. 

– Det er mange former for konservatisme i dag, og de berører ulike spørsmål. Det kan være hva grunnlaget for anglo-amerikansk konservatisme er fremover, om tradisjonen etter Edmund Burke kan holdes i live, til mer konkrete problemstillinger slik som kirkens eller familiens rolle i samfunnet i dag, forklarer han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS