KOMMENTAR

Frat boys ved University of North Carolina - Chapel Hill forhindret demonstranter fra å fjerne det amerikanske flagget på campus for å henge opp et palestinsk flagg. Nå lovprises de av USAs høyreside.

Frat boys for Israel og flaggets heder

Studenter som står opp mot Gaza-demonstranter tilbys penger og gratiskonsert.

Publisert Sist oppdatert

Studenter som bor i såkalte brorskaper på store universiteter i USA – såkalte «frat boys» (etter «fraternity») – er gjerne klisjeen på hvite, privilegerte unge menn. De liker sport og å ha det gøy når de treffer sine kvinnelige motparter som bor i «sororities». Hos flere av dem er det røffe opptaksritualer, hierarkisk struktur og – så klart – heftige drikkeleker. 

Siden både bror- og søsterskapene får navn etter bokstaver fra det greske alfabetet, kalles fenomenet gjerne for «Greek life». I mange tilfeller omfatter medlemskap å bo i adskilte enheter på campus. 

Andelen av studentmassen som er med i slike foreninger varierer fra universitet til universitet, med alt fra ingen til 80 prosent. Det er gjerne betydelige kostander forbundet med medlemskap, og yngre studenter i greske hus deltar gjerne i festligheter som kan minne litt om russetiden i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS