Favorittene i 2020

Meningsmålingene gjør Biden, Sanders og O’Rourke til favoritter i den demokratiske nominasjonen. Men markedene har like mye tro på Harris.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av januar er det ventet at flere demokrater vil lansere sitt presidentkandidatur, og åpne opp for en bølge av slike lanseringer. Valgkampen starter for alvor med debatter i juni.

Det forventes minst like mange kandidater som republikanerne hadde i 2016, da de måtte dele opp debattene. Den gangen var det republikanernes «tur» til å vinne, siden et parti sjelden får kontrollere denne posten mer enn to perioder. Mange prøvde lykken, gjerne etter å ha hoppet over 2012. På demokratenes side lå det an til at Clinton skulle vinne, noe som reduserte feltet.

Selv om presidenter altså som regel blir gjenvalgt, er optimismen på demokratisk side stor. Det skyldes først og fremst at Trump fortsetter å være en relativt upopulær president, der bare omkring 42 prosent sier at han gjør en god jobb, og Trump ligger etter demokratene i praktisk talt alle 2020-målinger. Det gode resultatet for demokratene i Kongressvalget i november har også oppmuntret kandidatene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS