NYHET

Vaksineforsker Birger Sørensen mener å ha funnet nye egenskaper ved koronaviruset som tyder på at viruset ikke kan ha oppstått naturlig.

– Den mest logiske forklaringen er at det kommer fra et laboratorium

Den kjente norske virusforskeren Birger Sørensen har forsket grundig på koronaviruset. Han og kollegene hans mener det har noen egenskaper som ikke naturlig utvikles i naturen. Konklusjonene kan være politisk kontroversielle, men i dette intervjuet forteller han om forskningsfunnene bak overskriften.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg forstår at dette er kontroversielt, men offentligheten har også et legitimt informasjonsbehov, og det er viktig at vi også kan diskutere alternative hypoteser knyttet til virusets opprinnelse starter Birger Sørensen når Minerva treffer ham på hans kontor en morgendag på Skøyen i Oslo.

Til tross for at sprengkraften i det Birger Sørensen uttaler er enorm, er han likevel rolig og nøktern. For det har stormet rundt Sørensen etter at tidligere direktør for MI6 i et intervju med The Daily Telegraph siterte fra en ennå ikke publisert artikkel der Sørensen og hans kolleger hevder at viruset som forårsaker Covid-19, ikke kan ha oppstått naturlig.

– Det er synd at det allerede er så mye prat om dette, for jeg har ennå ikke publisert artikkelen min der jeg legger frem argumentene, sukker Sørensen oppgitt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS