NYHET

– Anti-wokeismen er det som holder oss sammen

Matthew Continetti mener at det ikke lenger finnes noe lim på den amerikanske høyresiden. Likevel tror han den amerikanske konservatismen går en lys fremtid i møte.

Publisert

– Mange har latt seg forbløffe over hvor fargerik den amerikanske høyresidens historie er. Jeg har fått meldinger fra folk, selv på venstresiden, som har latt seg begeistre over boka, sier Matthew Continetti, som i våres utga The Right: The Hundred-Year War for American Conservatism - til nokså unison hyllest fra New York Times til Wall Street Journal.

Jeg har ham med på zoom fra den konservative tankesmien American Enterprise Institute i Washington, D.C. Det er to måneder til mellomvalget som vil avgjøre maktbalansen mellom demokrater og republikanere, men også mellom republikanske elitister og populister. Konfrontasjonen mellom fraksjonene er hovedkonflikten i The Right.

Også jeg har berømmet ham for boka, som for meg var oppklarende. Så skal det tilføyes at jeg på forhånd hadde en simpel forståelse av konservatisme, enda mindre amerikansk konservatisme. Skolelærdommen min var at en konservativ er en som vil konservere noe - kongehuset, kjernefamilien og kjønnsroller, men også høykulturen. Den konservative sto i tradisjonen, eller i i en tenkt tradisjon. Det var hun eller han som sa at ting hadde oppstått av en grunn. Og da, formodentlig, av bedre grunner enn at privilegier skulle beskyttes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS