Den britiske avistegneren Steve Bell ble sparket fra The Guardian etter 40 år etter anklager om antisemittisme i en karikatur av Benjamin Netanyahu. Her er Bell på Labours partikonferanse i 2016.

Guardian-tegner sparket etter anklager om antisemittistisk karikatur

Publisert

Etter over 40 år som avistegner for britiske Guardian er Steve Bell sparket fra avisen. Beslutningen kommer etter at Bells siste karikatur av Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklages for å være antisemittisk.

I karikaturen har Netanyahu et omriss av Gazastripen tegnet på magen, og gjør seg klar til å skjære langs grensene med en skalpell han holder i boksehansker. «Beboere i Gaza, kom dere ut nå», uttaler statsministeren – en referanse til at befolkningen nord på Gazastripen har fått beskjed av israelske myndigheter om å evakuere sørover i påvente av en bakkeinvasjon.

Bell omtaler saken på Twitter, hvor han skriver at desken i Guardian ringte ham noen timer etter at tegningen var levert med påstand om at den spilte på Shakespeares Kjøpmannen i Venedig, hvor den jødiske pantelåneren Shylock krever et pund kjøtt av karakteren Antonios egen kropp i pant dersom han ikke kan betale lånet sitt. Hans grådige natur gjør at Shylock anses som en av de mest beryktede jødiske stereotypiene i engelsk litteratur. «Jødisk fyr; et pund kjøtt; antisemittisk stereotypi», skal desken ha forklart ifølge Bell.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS