KOMMENTAR

Bildet Oppstandelse (ca. 1715) – av Jesu' oppstandelse – er malt av Sebastiano Ricci. Og Kristne venter på at Jesus skal komme igjen. Det er naturlig, men når det blir spekulativt, blir det også farlig.

Apokalypse nå

Noen kristne mener at koronaepidemien vil frembringe apokalypsen – og at tiltak som gjøres for å kontrollere epidemien er verre en epidemien. Selv om det er naturlig at kristne venter på apokalypsen, er en slik spekulering ikke bare forunderlig, men også farlig.

Publisert Sist oppdatert

Det er påskehøytid – utvilsomt den vakreste av alle høytider.

Selv for kirkegjengerne blant oss er det fort gjort å glemme hvilket under som feires – Gud selv, han som er begynnelsen og slutten, blir et begrenset menneske for slik å dø som et sonoffer for menneskenes synder.

Det er utrolig! (Vel, tilnærmet utrolig, er nå min egen vurdering.) Og kristne venter altså på at denne Gud, som har forsonet seg med menneskene, også skal forene seg med dem. Og det er denne foreningen, altså «Jesu annet komme», som er apokalypsen – selv om sekulære sjelden er helt klar over denne forståelsen av det ordet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS