Når skifter Senterpartiet side?

Arbeiderpartiets dårlige meningsmålinger er ikke gode nyheter for Jonas Gahr Støre, men den som virkelig har grunn til bekymring er Trygve Slagsvold Vedum.

Publisert Sist oppdatert

Det rødgrønne alternativet er ikke lenger et realistisk scenario for å danne regjering. Der Jens Stoltenberg greide å danne et fellesskap med Kristin Halvorsen og Åslaug Haga om et samlende prosjekt for Norge og fikk sine partnere til å legge vekk motstand mot NATO og EU, har Jonas Gahr Støre totalt glemt Arbeiderpartiets tidligere partnere.

Det kunne kanskje gått seg til om Ap fortsatt var en mastodont på venstresiden i norsk politikk, men i det partiet skulle ønske de kunne lukte på 26,9 % har det politiske landskapet på norsk venstreside endret seg dramatisk. Siden Stortingsvalget har Rødts partileder Bjørnar Moxnes posisjonert seg som venstresidens tydeligste kort. SV har tjent på Aps mageplask og MDG står fortsatt sterkt, spesielt i Oslo. Arbeiderpartiet er det ingen som tror kan danne en styringsdyktig regjering. Det er for øvrig få som tror de er i stand til å styre seg selv nå om dagen og i uoverskuelig fremtid. Midt i dette står nå også Senterpartiet.

Trygve Slagsvold Vedum og SPs partiledelsen leser de samme meningsmålinger som resten av oss. Det kan godt tenkes at det rødgrønne alternativet også begynner å virke for rødt og for urbant for dem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS