Regjeringen bør bidra til mer forutsigbarhet fremfor flere reguleringer, mener administrerende direktør i Bergen Næringsråd Monica Mæland. Hun er ikke alene om å kritisere forslaget om kjønnskvotering.

Kritisk til kjønnskvotering: – Eksemplifiserer avstanden mellom beslutningstagere i Oslo og næringslivet rundt i landet

Forslaget fra regjeringen, LO og NHO er feil strategi for å oppnå likestilling, og vil skape vanskeligheter for et næringsliv som allerede står overfor store utfordringer, mener kritikere.

Publisert

Mandag ble det klart at regjeringen, LO og NHO har kommet til enighet om at hvert kjønn skal være representert med minst 40 prosent av styremedlemmene i tusenvis av norske private bedrifter. 

I første omgang vil kravet gjelde for 8000 bedrifter allerede fra 2024. Frem mot 2028 skal 20 000 bedrifter ha kjønnskvotering. 

I høringsbrevet fra Nærings- og fiskeridepartementet fra desember i fjor bes det om innspill om terskelen for foretak som skal omfattes av regelendringen bør settes til 50, 70 eller 100 millioner kroner i samlede drifts- og finansinntekter eller 20, 30 eller 50 årsverk. Den endelige terskelen vil settes av Stortinget. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS