NYHET

Nedrustningsarbeid trumfer de politiske skillelinjene. Det er en jobb hvor mennesker av god vilje fra alle sider kan komme sammen, mener Asle Toje.

– Du trenger ikke planetødeleggende kapasitet for å avskrekke

Utenrikspolitisk forsker Asle Toje anser atomvåpen som den største trusselen mot menneskelig sivilisasjon. Nå skal han arbeide for nedrustning med Nei til Atomvåpen.

Publisert Sist oppdatert

Avskaffelse av atomvåpen er en kampsak som forener mange langs hele den politiske skalaen, inntil man stiller spørsmålet hvordan målet skal nås. I over 40 år har organisasjonen Nei til Atomvåpen (NTA) drevet grasrotarbeid og lobbyisme for å gjøre verden fri for atomvåpen. Det er lett å forbinde organisasjonen med den NATO-fiendtlige politiske venstresiden ikledd buttons solgt på Karl Johan av NTAs tidligere leder Ole Kopreitan, som døde i 2011.

Det kom derfor kanskje som en overraskelse på mange at den konservative utenrikspolitiske forskeren Asle Toje onsdag annonserte på Facebook at han hadde takket ja til å sitte i rådet til Nei til Atomvåpen. Minerva tok en prat med Toje for å la ham utbrodere om hva som ligger til grunn for beslutningen og hvilke tanker han har om atomvåpen i vår tid.

– Gratulerer med plass i rådet til NTA. Det var jo kanskje ikke selvsagt at du skulle havne der. Hva innebærer denne rollen, og hva er grunnen til at du takket ja?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS