Unge Høyres leder Ola Svenneby startet en ny innvandringsdebatt da han foreslo full innvandringsstopp i sommer. Tirsdag 16. januar stiller han til debatt i regi av Civita og Minerva om konservative og innvandring på Bakgården på Løkka kl. 18:30.

– En innvandringsstans vil trenge seg frem til slutt

Hva bør konservative mene om innvandring? Det er dyp uenighet om hvordan man skal møte problemene den fører med seg, men alle Minerva har snakket med ønsker en åpen debatt velkommen.

Publisert

Etter flyktningkrisen i 2015 har Europa opplevd en del år med lavere innvandring og mindre debatt om innvandringspolitikken. Først bidro en avtale med Tyrkia til redusert migrasjon, så fikk vi en pandemi som stengte verden, og til sist førte det russiske angrepet på Ukraina til en ny, europeisk flyktningkrise hvor det i mange land var en større konsensus om å ta inn flyktninger.

Men tiden med lavere innvandring og mindre konflikt kan nå være forbi. I 2023 begynte tallene for migrasjon til Europa igjen å stige kraftig, og en ny flyktningkrise kan oppstå i tiden som kommer. Med en slik utvikling kan innvandring raskt havne fremst på dagsorden igjen. Det reiser en rekke spørsmål, ikke minst for høyresiden. 

Et av dem er hva konservative bør mene om innvandring. Det spørsmålet stilles når Civita og Minerva arrangerer paneldebatt tirsdag 16. januar kl. 18:30 på Bakgården på Løkka. I panelet sitter Unge Høyre-leder Ola Svenneby, stortingsrepresentant for Høyre Mari Holm Lønseth, filosof og professor Henrik Syse og ansvarlig redaktør i Minerva Nils August Andresen. I forkant av paneldebatten har Minerva forsøkt å få tegnet et tydeligere bilde av hvor innvandringsdebatten på høyresiden egentlig står akkurat nå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS