KOMMENTAR

Foxtrot elsker Narko-Simen – og forbudslinja

Flere av Norges unge politiske talenter har vært med å finansiere Foxtrot. Men det er Norges gamle politikere som tviholder på politikken som gjør det slik.

Publisert

Da er også FpU-leder Simen Velle havnet på den ganske korte listen over fremstående politikere som offentlig har erkjent å ha brukt ulovlige rusmidler. Fra før av inneholder listen navn som Høyres Erik Skutle og Henning Warlo, Arbeiderpartiets Thor Erik Forsberg, MDGs Arild Hermstad, SVs Inga Marte Thorkildsen og, selvsagt, Jens Stoltenberg

Men det finnes en liste som er mye, mye lengre: Det er listen over fremstående norske politikere som har prøvd narkotiske stoffer uten å ha erkjent det offentlig. Ingen nevnt, ingen glemt – utover en oppfordring om at flere forteller. Det ville vært nyttig, fordi det ville gjøre samtalen om ruspolitikk mer ærlig.

Kanskje er det nå også mulig: Alt tyder nemlig på at saken ikke setter noen stor brems på Simen Velles lovende politiske karriere. I det hele tatt er kontrasten stor til situasjonen da Erik Skutle røk rett ut etter å ha erkjent å ha tatt et trekk av en joint på et nachspiel. Daværende leder i Hordaland Høyre, Liv Kari Eskeland, reagerte med «sjokk og vantro».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS