NYHET

Floridas guvernør Ron DeSantis signerte mandag den nye loven som skal sørge for at teknologiselskapene ikke kan nekte politikere en plattform. Han omtales som en mulig presidentkandidat i 2024.

Innfører lov mot sensur på sosiale medier

En ny lov i Florida truer de store teknologiselskapene med saftige bøter dersom de nekter politikere en plattform.

Publisert

I flere år har amerikanske politikere hatt landets store teknologiselskaper i sikte. Big Tech anklages for å ha samlet altfor mye makt og representere en fare for konkurranseevnen i økonomien og selve demokratiet. Senatorene Josh Hawley og Elizabeth Warren står langt fra hverandre, men tar begge til orde for å bryte opp de store teknologiselskapene.

Den amerikanske høyresidens konflikt med de store sosiale mediebedriftene som Facebook og Twitter kulminerte imidlertid med tidligere president Donald Trumps permanente utestengelse fra plattformene etter stormingen av Kongressen i januar.

Mandag signerte Floridas guvernør Ron DeSantis – en nær støttespiller til Trump og mulig kandidat til visepresident eller president i 2024 – en ny lov som vil gi teknologiselskapene saftige bøter dersom de fjerner politiske kandidater fra deres sosiale medieplattformer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS