Hvor blir det av bistandsresultatene?

Høyre tok initiativ til en resultatportal som fortsatt ikke gir noen god oversikt over norske bistandsmidler.

Publisert

Panorama nyheter skrev for kort tid siden om hvordan den digitale portalen bistandsresultater.no kostet rundt 11,5 millioner kroner å opprette, og var ment å gi publikum enkel tilgang til resultatene av norsk utviklingshjelp. Som Panorama skriver: «tre år etter at den ble lansert, er det nesten ingen resultater å finne». Det innebærer at det ikke er mulig å se resultatene for mer enn fire prosent av norske bistandsprosjekter. Det norske bistandsbudsjettet var i år på rekordstore 58,5 milliarder kroner, hvorav 12,5 milliarder var støtte til Ukraina.

Under trontaledebatten konfronterte Høyres stortingsrepresentant Ingjerd Schou bistandsminister Anne Beathe Tvinnereim om forholdet i en replikkrunde:

«Arbeidet med resultatportalen ble startet da Høyre hadde utviklingsministeren, og et velfungerende informasjonsverktøy om bruken av bistandsmidler er viktig for at regjeringen, befolkningen og også pressen skal kunne vurdere om vi oppnår det vi ønsker med innsatsen. Hvordan har statsråden fulgt opp arbeidet med resultatportalen de siste to årene?»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS