KULTUR

Christine Meyer og Victor Norman er aktuelle med boka «Ikke for å konkurrere». Foto: Anne Ivarsen/Fagbokforlaget
Christine Meyer og Victor Norman er aktuelle med boka «Ikke for å konkurrere». Foto: Anne Ivarsen/Fagbokforlaget

Går seg vill i jakten på å rettferdiggjøre Meyers handlinger i SSB

Christine Meyer og Victor Norman vil debattere hvordan offentlig sektor skal løse sine kjerneoppgaver, men deres nye bok klarer ikke formidle denne debatten tydelig nok.

Publisert Sist oppdatert

Ekteparet Christine Meyer og Victor Norman har skrevet bok sammen. Utgangspunktet er deres mer enn 80 års erfaringer med det offentlige Norge – Norman som professor og rektor ved Norges Handelshøyskole (NHH) og arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II-regjeringen fra 2001 til 2004, og Meyer som professor ved NHH og direktør i SSB fra 2015 til 2017.

Begge måtte forlate sine poster i henholdsvis regjeringen og SSB som følge av konflikter. Selv om boken ifølge dem selv handler om offentlig sektors kjerneoppgaver – de skriver selv at den handler om hva offentlig sektor skal drive med, hvilket oppdrag den har og hvordan det kan realiseres – kan jeg ikke fri meg fra tanken om at boken er et forsøk på å rettferdiggjøre forfatternes posisjoner, særlig Meyers handlinger i SSB.

Når det er sagt, er boken en grei gjennomgang av ulike forhold ved offentlig virksomhet, delt inn på pedagogisk vis. Den har fire deler, den første om hva oppdraget til offentlig sektor er, den andre om hvem som er aktører, den tredje om ressursene som er tilgjengelig og den fjerde om strategier.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS