KULTUR

I forbindelse med 50-årsdagen for Tolkiens død, hedres den britiske forfatteren med en egen utstilling på det ærverdige museet Galleria Nazionale d’arte Moderna e Contemporanea i Roma. Det er statsminister Giorgia Meloni som ønsket seg utstillingen.

Politikk og kunst i sur blanding

I forrige uke åpnet en Tolkien-utstilling i Roma. Utstillingen er organisert av det italienske kulturdepartementet – og ønsket av statsminister Georgia Meloni. Men bør regjeringer organisere kunstutstillinger?

Publisert

Få forfattere har nådd så mange lesere og hatt så store ringvirkninger som J.R.R. Tolkien. Ringenes herre er en av verdens aller mest leste bøker, antakelig den tredje mest lest etter Bibelen og Koranen. Peter Jacksons filmatisering er anerkjent som en av de mest innflytelsesrike filmene noen gang, og også Amazons tilpasning av Tolkiens univers til TV-serien Maktens ringer slo flere rekorder.

I forbindelse med 50-årsdagen for Tolkiens død, hedres den britiske forfatteren med en egen utstilling på det ærverdige museet Galleria Nazionale d’arte Moderna e Contemporanea i Roma.

Politiske overtoner

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS