BØKER

Bjørn Hatterud er aktuell med boka "Mjøsa rundt med mor".

Kjærleikens klassereise

Utan fridom og kjærleik kjem ein ikkje så langt med verken kulturell kapital eller velferdsstat.

Publisert Sist oppdatert

Bjørn Hatterud (f. 1977) er frå Veldre i Brumunddal og er busett i Oslo. Han er kunstkritikar, kulturskribent kurator og musikar. Han har mellom anna skreve i, og vorte intervjua av Minerva før. No har han gitt ut ny bok: Mjøsa rundt med mor: Ei livsreise.

Han skriv om livet sitt og korleis bakgrunnen pregar han. Hatterud er dårleg i rygg og bein. Som funksjonshemma og homofil vert han mobba då han var ung. Det er vanskeleg å førestilla seg korleis det er å veksa opp i ei lita bygd med slike føresetnader. I boka skal Hatterud køyra rundt Mjøsa med mor si – dei kjem seint i gang med turen. Hatterud har mykje å fortelja og han skriv godt om tvisyn til og sympati med bygde-Noreg. Hatterud vil visa kor trong bygdekulturen kan vera utan å pissa på han, og det gjer han med stort truverd. Hatterud snobbar ikkje nedover når han skriv fint om Ole Ivars – det er snarare folk med Tesla, kondomdress og sans for kortreist mat Hatterud foraktar.

Eg likar prosjektet til Hatterud – han er lite politisk farga og fridom står sentralt. Til dømes skriv han at det viktigaste med godtaking av homofile er at «vi endeleg kan velje bort å gifte oss, eller nekte å skaffe oss ungar.» Fridom til å ikkje velja det heteronormative og konforme, med andre ord.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS