NYHET

Kostnaden bilister i Oslo og omegn betaler i bompengeringen varierer stort når det brytes ned på bosted. Minst betaler bilister i Asker, Nesodden og Bærum. Bilistene i Alna bydel betaler mest

Oslos bilister betaler klart mest bompenger

Minst betaler bilistene i nabokommunene Bærum, Asker og Nesodden, men det er i Bærum de største bompengefinansierte investeringsprosjektene vil skje. – Folk må få mer innsyn i hvordan de skattes, det styrker demokratiet, sier Norges Automobil-forbund om byrdefordelingen.

Publisert Sist oppdatert

I går skrev Minerva om at partene i Oslopakke 3 samarbeidet i Oslo og Akershus ikke har tilgjengelige datasett for å analysere byrdefordelingen av bompengeinnkreving i regionen.

Til tross for at det så langt er uvisst hvem som betaler, fordeles inntektene fra bompengeringen slik at 60 prosent går til prosjekter i Oslo og 40 prosent til prosjekter i Akershus. Grunnet eierfordelingen på Fornebubanen er Oslo kommune også pålagt benytte en stor andel av sine bompenger til bygging av banen på Oslos side av kommunegrensen.

Innhenting av data om hvordan betalingsbyrden fordeler seg, har lenge vært ansett som krevende å innhente, med den begrunnelse at bompengeringen ikke er opprettet for å analysere dette spørsmålet per se.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS