FRA PAPIRUTGAVEN

Den liberale tidsalder er forbi

Hvem skulle trodd: En konservativ bok bejubles i danske medier. Minerva har snakket med Christian Egander Skov.

Publisert Sist oppdatert

Den danske historikeren og kommentatoren Christian Egander Skov har begått noe så sjeldent som en umiddelbart bestselgende bok om krisen i den danske borgerligheten: Borgerlig krise. Mottagelsen i dansk offentlighet har vært overveldende.

«Egander Skov er en av vår tids mest interessante borgerlige tenkere, og alle som er interessert i politikk – uansett partifarge – bør lese hans nye bok», mener Berlingskes anmelder. «Hans kunnskap om konservativ tenknings historie er også enorm. Av og til forfaller han i namedropping av konservative koryfeer i en slik hast at leseren blir andpusten», kommer det fra Weekendavisens anmelder. Og når ens største last er å være så sprenglærd om det konservative, at man ikke greier å holde inne navnene, står det godt til.

Når det er sagt: På ett vis er det et merkelig tidspunkt å utgi en bok om krise i borgerlig leir: Det nærmer seg folketingsvalg i Danmark, og det synes i dag sannsynlig at det da vil bli en borgerlig regjering. I Sverige vant også borgerlige side nylig valget. Selv i Norge, der valget i fjor høst var en ydmykelse, er høyresiden tilbake for fullt på meningsmålingene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS