KOMMENTAR

Nigel Farage fortsetter som leder av partiet som nå har skiftet navn fra Brexit Party til Reform UK.

Nigel Farages Reform

Nigel Farage vil fortsette å spille en rolle i britisk politikk.

Publisert

Det sier vel seg selv at tiden er over for det britiske Brexit Party i denne omgang, med handelsavtalen statsminister Boris Johnsen sikret sist julaften. Brexit Partys frontfigur, Nigel Farage virket i alle fall fornøyd nok til å legge ut bilde av seg selv foran juletre, med drink og et bredt Marlboro-glis første nyttårsdag, da overgangstiden for utmeldelsen utløp.

Litt mer overraskende er det kanskje at den samme Farage fortsetter som partileder, men nå under navnet Reform UK. Han har hittil gjort en effektiv karriere, først som leder av Ukip og medlem av Europaparlamentet – der han for øvrig brukte all sin tid på å agitere mot det samme parlamentet han var medlem av. Etter avstemningen i 2016 erklærte han først at hans politiske kall var oppfylt, men gjorde kort tid etter retur ved å stifte Brexit Party fordi han mente toryene ikke viste vilje eller evne til å oppfylle folkets mandat om full utmeldelse.

Farage har beholdt en viss internasjonal synlighet de siste årene, først og fremst som en nær venn av President Donald Trump. Det nå hetende «Reform UK Party» Farage skal lede, vil tilsynelatende etterstrebe politisk bredde. «Reform av økonomien, Overhuset, BBC, offentlig sektor, og valgystemet», erklærte Farage selv. Andre peker på at det i bunn og grunn er snakk om nettopp et nytt énsaksparti, som har byttet ut brexit med motstand mot nedstengning av hensyn til Covid-19.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS