KOMMENTAR

Vel så viktig som å fremme kritikk mot Lan Marie Nguyen Berg kan det kanskje være å forsøke å finne svar på hvorfor så mange av kommunens prosjekter ender opp med et kostnadsbilde som er langt høyere enn man først forventet da man vedtok dem, skriver Aksel Fridstrøm.

Politisk stollek

De gjentatte kostnadssprekker i Oslo kommune handler om en politisk ukultur, ikke om Lan Marie Berg.

Publisert Sist oppdatert

Nok en gang viser det seg at en rekke prestisjeprosjekter i regi av Oslo kommune vil bli langt dyrere enn først beregnet.

Denne gangen dreier det seg om bygging av ny reservevannforsyning til Oslo, som nå er kostnadsberegnet til å bli 5 milliarder kroner dyrere enn antatt. Det kommer på toppen av nye kostnadsanslag for ny hovedbrannstasjon – igjen flere milliarder kroner dyrere enn de første anslagene – som nå truer hele prosjektet. I tillegg vil nytt badeanlegg på Tøyen bli minst 400 millioner kroner dyrere enn først anslått.

I det siste har mye kritikk vært rettet mot Lan Marie Nguyen Berg. Men denne type problemer har en forhistorie som er vesentlig lengre enn hennes politiske karriere: Fornebubanen ble i 2013 kostnadsberegnet til 4,5 milliarder kroner, men er nå forventet å koste over 17 milliarder. Ingen av Oslo kommunes prosjekter slår likevel Holmenkollbakken, som endte opp med en regning på oppunder 2 milliarder kroner, etter at man i 2003 først kostnadsberegnet det til 40 millioner kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS