KOMMENTAR

SVs natur møter Natur vgs

Sagaen om Natur videregående skole har fått et foreløpig punktum: Skolen fortsetter. Byrådets jakt på offentlige løsninger har gitt mye skrik, lite ull og et litt dårligere resultat.

Publisert

Denne uken kom redningen for Natur videregående skole i Oslo: Skolen blir – etter et enstemmig vedtak i bystyret – innlemmet i det kommunale tilbudet. Driften skal – mot byrådspartienes stemmer – fortsette på Furuset som i dag

Avklaringen kommer etter måneder med usikkerhet, vedtak fra styret om å legge ned dagens drift og en kraftfull aksjon fra elever og foreldre for å redde skolen. Resultatet er selvsagt en seier for skolen – men hadde det ikke egentlig vært bedre om driften bare hadde fortsatt i privat regi?

For Oslo SV, som sitter med skolebyråden og ansvaret for prosessen, er det vanskelig å se noen meningsfulle fordeler ved det hele. Håndteringen har trolig resultert i svekket tillit hos de mest forskjellige velgergrupper. Forrige uke avsverget Rune Slagstad, som er forelder til en av elevene ved skolen, partiet han engang var nestleder for. Slikt er ikke daglig kost i norsk politikk, og bør mane til ettertanke hos SV.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS