NYHET

– Vi er opptatt av å finne en måte å leve med viruset på, sier Camilla Stoltenberg

– Samfunnet må tåle risiko

Camilla Stoltenberg mener vi må vi må utvikle en forståelse for at vi alle kan bli syke og at alle en gang skal dø. – Men disse spørsmålene er ikke noe fagmyndigheter bør eller kan ha et monopol på å mene noe om, sier hun til Minerva.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag lanserte regjeringen en rekke nye smitteverntiltak for å begrense sykdomsbyrden og belastningen på helsetjenesten fra den norske koronaepidemien. Fra statsminister Jonas Gahr Støre var begrunnelsen for tiltakene todelt: «Regjeringen lytter til fagmyndighetene, og helsemyndighetenes advarsel er tydelig: Vi er allerede nær overbelastning på flere sykehus og i mange kommuner». Et forhold Støre forklarte med «mangel på fastleger og for dårlig intensivkapasitet».

I tillegg uttrykte Støre en bekymring for omikron, og at denne varianten nå ser ut til å spre seg fort i det norske samfunnet.

Minerva har pratet med direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg om hva som er den langsiktige strategien for landets koronahåndtering, og hvilke handlingsalternativer vi som samfunn har i møtet med koronaviruset.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS