KORTE NYHETER

Fra 1. januar 2021 har Norge plass i FNs sikkerhetsråd i to år. Det kostet 34 millioner kroner.

Plassen i Sikkerhetsrådet kostet Norge 34 millioner

Det er mer enn dobbelt så mye som rivalene Irland og Canada brukte på sine kampanjer.

Publisert

Norge er på vei inn i FNs sikkerhetsråd for femte gang fra neste år. Det ble klart da generalforsamlingen 17. juni valgte hvilke land som skal sitte i rådet i perioden 2021 til 2022. Mellom 2016 og sommeren 2020 gjennomførte Norge en kampanje for å fremme norsk utenrikspolitikk og Norge som samarbeidspartner i FN overfor organisasjonens medlemsland.

I en pressemelding skriver regjeringen at de direkte kostnadene forbundet med dette arbeidet til sammen utgjorde 34 millioner kroner i perioden. Utenriksdepartementet har hvert halvår publisert en oversikt over påløpte kostnader.

Kostnadene inkluderte reiser, representasjon, kursing og faglig forberedelse, kampanjemateriell og profilering, lønn til midlertidig ansatte og spesialutsendinger og utgifter til to studieturer og en vandreutstilling, skriver regjeringen. Kun ekstraordinære utgifter direkte knyttet til kampanjen inngår i kostnadsoversikten. Det vil si at lønn til fast ansatte i departement og utenriksstasjoner, samt tjenestereiser som ikke har hatt kampanjen som hovedformål ikke er inkludert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS