© Kilian Munch

Frp-kilde: Siv Jensen under press i SSB-saken

Allerede onsdag i forrige uke lovet partileder og finansminister Siv Jensen at hun ville ta opp omorganiseringen av SSB med direktør Christine Meyer.  

Publisert Sist oppdatert

To partikilder bekrefter uavhengig av hverandre at stortingsgruppen på sitt møte forrige onsdag, 25. oktober, tydeliggjorde sin skepsis til utviklingen i SSB. Det skjedde under et gruppemøte, der Siv Jensen som vanlig var til stede, dagen etter at Minerva kunne melde at Erling Holmøy, mannen bak innvandringsregnskapene til byrået, ikke får forske mer i SSB.

På gruppemøtet innledet Siv Jensen med å redegjøre for saken, som i løpet av et døgn hadde blitt en stor mediesak. Finansministeren skal allerede da ha sagt at hun ville ta opp omorganiseringen av byrået med direktør Christine Meyer. SSB er formelt underlagt Finansdepartementet, som finansierer og utnevner direktører, men står faglig helt fritt.

Etter Jensens innledning skal flere av Frps mest profilerte stortingsrepresentanter ha tatt ordet og understreket viktigheten av at partiet måtte være tydelige i nettopp denne saken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS