Alliansen Trump-Dagsavisen

Vesten er i ferd med å akseptere Russlands annektering av Krim. For å gjøre det lettere for oss selv, sluker vi Putins løgn om at befolkningen der ønsket dette.

Publisert Sist oppdatert

Da Russland okkuperte og senere annekterte Ukrainas Krim-halvøy i mars 2014, utløste det sanksjoner fra vestlige land. Donald Trump ønsker etter alt å dømme å oppheve disse. Lignende signaler har kommet fra favoritten i vårens franske presidentvalg, Francois Fillon.

Krim er ikke den eneste grunnen til sanksjoner mor Russland. Russiske styrker og russiskstøttede separatister driver en lavintensitetskrig i Øst-Ukraina. Menneskerettighetsbrudd, konkret knyttet til Magnetskij-saken ligger bak andre sanksjoner, og USA har nylig utvist 35 russiske diplomater, satt i gang visse andre sanksjoner og varslet flere som svar på hackingen av det demokratiske partiet. Russlands terrorbombing i Syria kunne vært nok en grunn, men aksepteres stilltiende av Vesten.

Men Krim er en særlig hard nøtt å knekke for de mange som nå vil ”normalisere” forholdet til et aggressivt Russland. Her har et europeisk land med militær makt rappet en betydelig del av et annet land. Et helt glassklart brudd på Folkeretten. Er det da greit å si at nå har vi protestert i to år – det får rekke, og verden må gå videre som før?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS