NYHET

– Mange grønne vi ha nullvekst i økonomien for å løse klimautfordringene, men det tror jeg er en farlig tanke

Fungerende leder i Unge Høyre Daniel Skjevik-Aasberg mener Miljøpartiet De Grønne utviser lite empati når de sier «de elsker bompenger». Han mener de som ønsker seg en mest mulig polarisert klimadebatt skyter seg selv i foten.

Publisert

Daniel Skjevik-Aasberg er fungerende leder i av Unge Høyre og er av Dagens Næringsliv nominert som en av tredve ledestjerner som arbeider for å gjøre verden til et bedre sted.

Dagens næringsliv omtaler Skjevik-Aasbergs som en av de tydeligste miljøstemmene i politikken. Og berømmer han for å ha løftet klima- og miljøsaken i Høyre, der han har stått i bresjen for et internt klimaopprør. Til Dagbladet har Skjevik-Aasberg også kritisert egen regjering for en «oljepolitikk som er i utakt med klimamålene» og «heller ikke bærekraftig for norsk økonomi»

Det får Minerva til å lure på hvor radikal Skjevik-Aasberg er i klimasaken, og hva som eventuelt skiller et miljøengasjement i Unge Høyre fra de andre ungdomspartiene. Minerva møter derfor Skjevik-Aasberg til en samtale på Høyres hus i Oslo.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS