NYHET

«So far, so bad» for Trumps politiske megafon

Donald Trumps forsøk på å lage en motvekt mot teknologiselskapene i Silicon Valley er så langt haltende.

Publisert

Etter angrepet på Capitol Hill 6. januar 2021, ble Donald Trump utestengt fra Facebook og Twitter. Trumps siste post på Facebook-eide Instagram er fra 5. januar 2021, dagen før angrepet. Her reklamerer han for The Save America March, som skulle finne sted dagen etter. Deretter er kontoen død.

Som respons på utestengingen etablerte Trump sitt eget medieselskap, Trump Media & Technology Group (TMTG). Og 21. februar ble appen Truth Social lansert. Etter i årevis å ha anklaget Facebook for sensur, har Trump lansert appen med løfter om en plattform fri for diskriminering av politisk ideologi.

Og omtaler av plattformen lar ikke vente på seg. Selv om den tronet på Apple Stores nedlastningstopp i tiden etter lansering, er de gode omtalene vanskelige å finne. I første omgang domineres sakene av omtale av tekniske problemer og at appen ikke virker som den skal. De som prøver å logge seg inn, mislykkes eller havner på lange ventelister. Og den første hindringen ligger bare et tastetrykk unna, også når Minerva prøver finne ut hva denne appen er.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS