- Google påvirket 2016-valget i Hillary Clintons favør

Den amerikanske psykologiprofessoren Robert Epstein mener teknologiselskapene står for den kraftigste formen for påvirkning noensinne oppdaget og dermed utgjør en trussel mot demokratiet. Men flere av funnene hans er kontroversielle.

Publisert Sist oppdatert

I USA pågår en opphetet debatt rundt ulike former for illegitim påvirkning av valg som har ført til steile fronter mellom høyre- og venstresiden. Mye av fokuset ligger på Russlands innblanding gjennom hacking av amerikanske valgsystemer, falske nyheter og kontakt med Trump-kampanjen. Men også teknologigiganter som Google anklages for å drive politisk påvirkning.  

Psykologiprofessoren Robert Epstein har siden 2012 forsket på det han hevder er Googles makt til å undertrykke nettinnhold, og det han omtaler som selskapets overvåkning og “evne til å manipulere tankene og oppførselen til over 2,5 milliarder mennesker på jorden”.

Den 16. juli vitnet Epstein i det amerikanske Senatet. I vitnemålet anførte Epstein, som selv omtaler seg som demokrat, at Google opptrer partisk og i favør av det demokratiske partiet. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS