KOMMENTAR

Erna er den beste lederen Høyre kan få. Det er et problem.

Høyre har et stort behov for å fornye seg, men et enda større behov for trygg styring. Det er ikke sikkert de kan klare begge deler samtidig.

Publisert Sist oppdatert

Det er misnøyens vinter, og en god tid å være i opposisjon. Regjeringens famler i pandemihåndteringen, strømprisene går til himmels – og oppslutningen om Støre-regjeringen går til bunns. Arbeiderpartiet og Senterpartiet lekker velgere til høyre, til venstre og til sofaen. I Sentios siste meningsmåling for Nettavisen ender de fire borgerlige partiene – med KrF over sperregrensen – på hele 83 mandater, bare to unna flertall.

Slik sett kan det være gode tider for Erna Solberg, som denne uken gjorde det klart at hun stiller seg til disposisjon som Høyre-leder ved årets landsmøte. Men det kunne åpenbart også vært en god tid for et lederskifte i Høyre: En ny leder – la oss hypotetisk kalle hen Tinrik Asbru – ville kunne få medvind den første tiden, som ville være viktig for å bygge seg opp som en troverdig statsministerkandidat før neste stortingsvalg. Tinrik Asbru ville kanskje også ha større både evne og spillerom enn Erna Solberg til å presentere genuint nye tanker for neste fireårsperiode.

Behov for fornyelse

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS