NYHET

Erna Solberg under en pressekonferanse om koronaviruset 13. november 2020.
Erna Solberg under en pressekonferanse om koronaviruset 13. november 2020.

Mot en mer normal hverdag

Statsminister Erna Solberg lanserte i dag fire trinn for å ta hverdagen tilbake. Men veien fremover kan ikke tidfestes og vil følge data om smittesituasjonen, kapasitet i helsevesenet og fremdriften i vaksinasjonsprogrammet.

Publisert

Statsminister Erna Solberg redegjorde i dag for Stortinget om regjeringens plan for gjenåpning av Norge frem mot sommeren. Forut for redegjørelsen har det vært formidlet ulike signaler fra helsemyndighetene.

Espen Nakstad i Helsedirektoratet uttalte i går at smittetallene må ligge på «godt under 200 smittetilfeller om dagen for» å i det «hele tatt tenke på gjenåpning», mens Preben Aavitsland i FHI på sin side har advart mot å «se seg blind på smittetallene». Og at antallet innleggelser vil være vel så viktig å følge med på som smittetall for å vurdere muligheten for gjenåpning.

I sin redegjørelse for Stortinget forklarte statsministeren at begge indikatorene vil være viktige fremover når samfunnet skal gradvis gjenåpnes, i tillegg til fremdriften i vaksinasjonsprogrammet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS