Såret, men ikke dødelig

Listhaug måtte gå, men fra sin friere posisjon i Stortinget varsler hun: Min kamp fortsetter. Dette er ikke siste gang statsministeren må ta avstand fra henne.

Publisert Sist oppdatert

Mange har de siste dagene oppfordret Sylvi Listhaug til å «gjøre det rette» og gå av, fremfor å trekke regjeringen med seg. Blant dem er Kristin Clemet og Minervas redaktør Nils August Andresen.

Men få hadde trodd at det faktisk skulle bli utfallet. Hvorvidt beslutningen er Listhaugs egen, er vanskelig å vite. Uansett er den fattet etter sterkt press. Jeg trodde utfallet skulle bli at KrF i siste instans ga etter for et kabinettspørsmål, men KrFs trusler om å felle hele regjeringen har åpenbart fått økt troverdighet etter gårsdagens landsstyremøte. Kanskje hadde begeret rett og slett blitt for fullt. Noen Frp’ere, som Christian Tybring-Gjedde, bidro kanskje med å erte KrF med at de var for feige til å gå så langt.

La det ikke være noen tvil: Dette er et stort nederlag for Sylvi Listhaug: Hun er presset ut av regjeringen, en viktig statsrådsposisjon med reell utøvende makt. (Om hun faktisk har fått utrettet så mye er det delte meninger om. Andresen og andre har ment at hennes retorikk har stått i veien for hennes gjennomslagskraft). Og hun har bare seg selv å skylde.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS