NYHET

– Jeg synes ikke folk som ønsker å fremme venstresidas verdier, bør jobbe i NHO

Det sier Magnus Engen Marsdal, leder i Manifest Tankesmie.

Publisert Sist oppdatert

Rådgiveren til Aps nestleder, Hadia Tajik, går til NHO, samtidig som hun henter erstatteren fra First House. Er dette et problem? Minerva har snakket med Magnus Engen Marsdal, leder i Manifest Tankesmie.

– Ser vi tegn på at styringspartiene, altså Ap og Høyre, ikke egentlig lenger kjemper om betydelige ideologiske forskjeller, men primært konkurrerer om kommunikasjon?

– De siste tiårene har Ap og Høyres posisjoner i toppolitikken smeltet sammen i store og viktige saker. For eksempel børsnotering av Statoil, en pensjonsreform som omfordeler til de allerede privilegerte, kommersialisering av barnehagesektoren, deregulering av bemanningsbransjen, kutt i selskapsskatten. Jo mindre forskjell man ser i faktisk politikk, jo viktigere blir det antakelig å differensiere de politiske produktene gjennom markedsføring, eller «kommunikasjon». Nå ser vi muligens en større differensiering i det politiske tilbudet, med Aps bevegelse i retning velferd uten profitt og en mindre passivisert stat i klima- og industripolitikken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS