KOMMENTAR

Hva er galt med det norske flagget?

Den norske offentlighets forfall, dokumentert gjennom fem innlegg om en pins.

Publisert Sist oppdatert

Mye blir annerledes denne våren. Ikke engang den tradisjonsrike «nå må folk slutte med å bruke utenlandske flagg i 17. mai-toget»-debatten vil kunne gå som planlagt, til tross for at regjeringen så langt har latt Facebook-tråder med langt mer enn 50 ildsinte deltagere holde åpent.

Men Jon Helgheim i Fremskrittspartiet har klart å blåse opp til flaggdebatt likevel – selv om stridens kjerne ikke egentlig er et flagg. Det er i stedet en pins som representerer støtte til FNs bærekraftsmål. Den er innimellom blitt båret av noen medlemmer av regjeringen i vår. TV2 hadde en sak om dette 1. mars, altså en gang mot slutten av forrige tidsalder og før koronaen. I saken blir bruken av en slik pins forklart med at regjeringen støtter FNs bærekraftsmål og med at statsministeren leder FNs pådrivergruppe for bærekraftsmålene.

Mer kritiske journalister enn TV2s ville kanskje stilt spørsmål ved hvorfor bruken av denne pinsen har økt akkurat i 2020. Kunne det for eksempel tenkes å ha noe å gjøre med at Norge er kandidat til FNs sikkerhetsråd – et kandidatur som blir avgjort neste måned? Noen av statsrådene som har brukt pinsen, kan i hvert fall tenkes å ha hatt i bakhodet at det passer fint å fremstille Norge som et land som er engasjert i disse målene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS