FRA PAPIRUTGAVEN

Tallknuseren

BORGEREN: TV 2s valganalytiker Terje Sørensen var først i verden med å erklære Donald Trump valgvinner i 2016. Ved stortingsvalget i september traff hans prognoser bedre enn Valgdirektoratets.

TV 2s valganalytiker Terje Sørensen på jobb under TV 2s valgnatt-sending i forbindelse med presidentvalget i USA 2020.

Publisert

– Terje Sørensen, du har jobbet flere år som tallknuser i TV 2, og har noen imponerende bragder på CVen. Ved stortingsvalget i september traff dine prognoser bedre enn Valgdirektoratets prognoser. Hva lærte vi av valget?

– Vi så et tydelig stemningsskifte og en demobilisering av de to store partiene på borgerlig side. Det var også helt tydelig gjennom valgkampen at det var slik. Samtidig gjorde partiene til venstre for Arbeiderpartiet det vesentlig dårligere enn målingene, nok en gang. Det skyldes jo hovedsakelig at veldig mange svarer meningsmålerne at de vil stemme på disse partiene, uten at de faktisk stemmer når det er valg. Det er et fenomen vi nå ser over lang tid, ikke bare i Norge, men i Europa, for eksempel i Tyskland, hvor Die Grüne og Die Linke ikke klarte å leve opp til forventningene. Når det kommer til stykket, sliter partiene til venstre med å levere.

– Venstrepartiene får trøste seg med at de fortsatt gikk frem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS