NYHET

Dieselpartiet Frp

SPØRRETIMEN: Slik helse vant i røykeloven, vil klima vinne over dieselpris. I mellomtiden kan det bli dyrt.

Publisert

I spørretimen blir forskjellene på partiene markante. Der Venstre snakker om kollektiv og Høyre om havvind, snakker Frp om dieselpriser. Hvorvidt andre partier kan ta i dieselsaken, er ikke lett å si. Det kan koste dyrt i politisk omdømme å få merkelappen dieselparti, en risiko Frp ikke er redd for å ta.

Frp stod også side om side med røykerne da røykeloven gikk gjennom med et brak. Også den gang under trusler om alle konkursene som ville ramme utelivsbransjen, dersom det ble forbudt å røyke inne. Konkurs gikk de selvfølgelig ikke. De unge menneskene som frekventerte utelivet i 2006 var jo i overveldende flertall ikke-røykere.

Nå er det derimot transportbransjen som skal gå konkurs, dersom regjeringen ikke vil følge Frps råd. At lobbyen som vil ha billigere diesel ringer Frp, hersker liten tvil om. Det hersker også liten tvil om at støtte til billigere diesel ikke var å finne i revidert statsbudsjett. Regjeringen vil ikke ha folket til å kjøre diesel, men handle elbiler, helst en rimelig og fornuftig en.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS