Formannen er tilbake på landsmøtet

Ingen har sett Siv Jensen siden 2013, men nå er hun tilbake og beviser at Frp fremdeles behersker det umuliges kunst: å være i posisjon og opposisjon samtidig.

Publisert Sist oppdatert

Det er en strålende vakker sommerdag i Ullensaker kommune. Solen står høyt på himmelen, det er shortsvær i mai. Værgudene smiler til Fremskrittspartiet. På mirakuløst vis har Frp klart å hente med seg varmen fra den spanske solkysten helt opp til Gardermoen. Det er imponerende hva de får til i regjering.

Hvor fortryllende det enn er i været, er et besøk på landsmøtet til Fremskrittspartiet noe ganske annet enn et besøk på det tilsvarende hos Arbeiderpartiet. For journalister er landsmøtet til Ap en fest av de sjeldne. Det foregår midt i byen, det er over tre hundre journalister akkreditert dit, og pressen møtes med rød løper og fantastisk bevertning. Ap serverer på eget initiativ utskrifter av alle talene, de sender dem i tillegg på epost, man får SMS hver gang en politiker skal på talerstolen, man får SMS underveis om når vedkommende politiker blir tilgjengelig i mesaninen for pressekonferanse etterpå, og de har en egen billedstrøm på Flickr der man kan laste ned bilder av alt sammen, helt gratis. Om kvelden drikker alle seg fulle sammen på Kulturhuset.

Landsmøtet til Frp er et annet sted. Her blir det ingen utskrift av talene. Trenger man bilder, må man snakke med pressevakten. Det er fotoforbud under middagen. Ikke er man midt i byen heller: Landsmøtet foregår på gørrkjedelige Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, en overpriset busstur (70 kroner!) unna flyplassen. Velkommen til landsmøtet for partiet som skal snakke til grasrota. Folket. Ikke meg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS