NYHET

To fakultetsmedlemmer ved Universitetet i Edinburgh har i samarbeid med trans- og ikke-binære studenter laget en veileder for hvordan universitetets ansatte skal forholde seg til studentgruppen, skape et trygt og inkluderende miljø og forhindre mikroaggresjoner.

Britisk universitet med veileder mot transfobiske mikroaggresjoner

Ansatte oppfordres til å ikle seg regnbuens farger for å vise transpersoner at universitetet er trygt.

Publisert

Campus ved Universitetet i Edinburgh skal bli et tryggere sted for transpersoner og ikke-binære studenter. Universitetet har derfor publisert en veileder for «å gjenkjenne og motvirke transfobi og mikroaggresjoner».

Veilederen er utarbeidet av to ansatte i samarbeid med trans- og ikke-binære studenter ved universitetet. Hensikten er ifølge forfatterne blant annet å forstå hva transfobi og mikroaggresjoner er, hvilken effekt de har på studentenes velvære og deltakelse, hvordan man gjenkjenner dem og hvordan man kan skape et inkluderende miljø for alle studenter.

Mikroaggresjoner defineres som «hverdagslige verbale, ikke-verbale og miljømessige fornærmelser, enten forsettlige eller utilsiktede, som sender fiendtlige, nedsettende eller negative meldinger mot målrettede personer utelukkende basert på deres tilhørighet i en marginalisert gruppe».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS