Texas til angrep på «woke-universitetene»

Publisert

University of Texas er i gang med storstilte oppsigelser. Årsaken er delstatens lovgivning fra i fjor som innfører kraftige begrensninger på ulike tiltak for å fremme «mangfold», kjent som «diversity, equity and inclusion» (DEI). Slike tiltak har omfattet alt fra kvotering av studenter og akademisk ansatte, til utforming av pensum og opprettelse av studieprogrammer, eller utsmykning av campus.

Ifølge lovgivningen skal ikke noe av dette lenger være tillatt for offentlige universiteter i Texas. Forbudene er omfattende. Kvotering skal ikke lenger kunne gjennomføres ved ansettelser eller immatrikulering av studenter. Det skal ikke kunne gjennomføres programmer eller undervisning med mål om å fremme spørsmål om etnisitet, kjønnsidentitet eller legning. Egne «mangfoldsinstitutter» («diversity, equity, and inclusion office») – som mange universiteter har etablert – må avvikles.

Kilder Austin American-Statesman har snakket med opplyser at University of Texas er i gang med å si opp hele 60 ansatte som følge av loven. Universitetet selv opplyser at de som blir sagt opp kan søke på andre utlyste stillinger. Frigjorte midler vil gå til den øvrige undervisningen og forskningen ved skolen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS