NYHET

Simen Sandelien har blitt kontaktet av folk i Høyre og andre partier som forteller at de selv er i gang med egen videoproduksjon til bruk i nominasjonskampen.
Simen Sandelien har blitt kontaktet av folk i Høyre og andre partier som forteller at de selv er i gang med egen videoproduksjon til bruk i nominasjonskampen.

– Jeg har et ønske om å engasjere den konservative medlemsmassen i partiet

For å skille seg ut i kampen om listeplass til neste års stortingsvalg må håpefulle kandidater tenke nytt. Det kan åpne nominasjonsprosessen, mener valganalytiker.

Publisert Sist oppdatert

Om et drøyt år er det duket for valg, og arbeidet er i gang med å nominere partienes kandidater til Stortinget. Nominasjonsprosessen har mye å si for hvem som skal styre landet fra nasjonalforsamlingen, men kun en svært liten andel av befolkningen – partienes egne medlemmer – er med på å bestemme hvem de nominerte skal være.

En som håper på listeplass er Simen Sandelien fra Akershus Høyre. Sandelien er en aktiv samfunnsdebattant, men har ikke sittet i fylkesting, kommunestyre eller lignende tidligere, selv om han har vært aktiv og har hatt verv i partiet lokalt siden 2011. Som en av i alt 38 kandidater fra Akershus, hvorav flere er kjente navn i både partiet og politikken, har Sandelien måttet profilere seg via sosiale medier forut for uravstemningen.

Forrige uke la Sandelien ut en video på sin Facebook-side hvor han legger frem hvorfor han ønsker å stille til stortingsvalg. I slutten av videoen oppfordres seeren til å støtte ham i uravstemningen. Videoen bærer preg av høyere produksjonsverdi enn vanlig for slike kampanjebidrag. Den viser Sandelien sittende i det som ser ut som et TV-studio med skiftende grafikk i bakgrunnen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS