NYHET

Informasjonsansvarlig i HRS Hege Storhaug.

Human Rights Service får 1,8 millioner i statsstøtte uten Frp i regjering

Venstre ville ikke prioritert støtte til HRS selv, men vi har forholdt oss til tidligere inngåtte avtaler, sier finanspolitisk talsperson Ola Elvestuen.

Publisert

Statsstøtten til Human Rights Service har i en årrekke vært en torn i siden for borgerlig samarbeid. Den islamkritiske organisasjonen har de siste årene skapt overskrifter blant annet i 2017, da HRS ville dokumentere «den kulturelle revolusjonen». Lesere på nettstedet Rights.no ble oppfordret til å sende inn bilder av muslimer i det norske samfunnet.

I endringer til statsbudsjettet 2018 sto det at det var foreslått støtte til HRS «som nasjonalt ressursmiljø på integreringsfeltet». En artikkel i Filter nyheter i oktober 2019 slo fast at hverken Høyre, Venstre eller KrF hadde noe eller ønsket noe med HRS å gjøre. Støtten kom som følge av press fra det fjerde regjeringspartiet, Frp.

Med Frp ute av regjering var det derfor knyttet usikkerhet til om HRS ville fortsette å motta statsstøtte da forslag til statsbudsjett ble lagt frem i dag. Det viste seg imidlertid at regjeringen bestående av Høyre, Venstre og KrF har foreslått å bevilge 1,8 millioner kroner til organisasjonen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS