Søndagssamtalen

Incel er ytterkanten i et mye større samfunnsproblem som handler om menn, ensomhet og partnerløshet, mener Lasse Josephsen.
Incel er ytterkanten i et mye større samfunnsproblem som handler om menn, ensomhet og partnerløshet, mener Lasse Josephsen.

Mørkets Lasse

Lasse Josephsen har trålet rundt på det sære og bisarre nettet i ti år, og skriver bok om ensomme menn som ikke får sex.

Publisert Sist oppdatert

Da Philip Manshaus ble arrestert for drapet på adoptivsøsteren og moskéskytingen i Bærum i fjor høst, var det Lasse Josephsen journalistene ringte til for ekspertuttalelser. Josephsen skriver bok om såkalte incels – menn i ufrivillig sølibat – som er ensomme, som ikke får pult, og som er sinte og radikalisert fra mørke kroker på nettet.

Minerva fikk lyst til å vite mer om fenomenet, og inviterte på burgere og cola zero og spør hva en sånn incel egentlig er for noe.

– Ordet betyr involuntary celibate, ufrivillig sølibat. Spør du en incel selv, vil han si det er en livssituasjon. Men der er jeg uenig. Det er ikke sånn at hvem som helst som ikke får seg ligg, forsvinner inn i et nettsamfunn og begynner å snakke drit om kvinner, sier Josephsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS