NYHET

– Mangfoldet møter en voldsom motbør

Rune Berglund Steen vet at en liberal asylpolitikk kan gi næring til populisme. Likevel vil han snakke både om de umoralske sidene ved stengte grenser og om Churchills rasisme.

– For tyve år siden var forslag om å avvikle hele asylsystemet eller påstander om at demografiske endringer er en trussel mot nasjonen, utenfor den alminnelige politiske debatten. I dag er det innenfor, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk senter.
Publisert Sist oppdatert

Rune Berglund Steen er en veteran i debatter om innvandring, rasisme og integrerings i snart 20 år. I 2002 ble han nestleder i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), siden ble han leder i Antirasistisk senter (ARS). Nylig ga han ut boka Solidaritet nå. Et kampskrift for mennesker på flukt, hvor han blant annet skriver om europeisk asylpolitikk.

– Mye har endret seg i debatten gjennom disse årene, sier Berglund Steen.

Minerva har snakket med flere i denne intervjuserien om innvandringsdebatten om debatten er blitt bedre – blant annet fordi debatten er blitt mer mangfoldig, med mer rom både for innvandringskritiske stemmer og for flere og mer ulikeartede stemmer med minoritetsbakgrunn. Stemmen avslører straks at Berglund Steen ikke uten videre er enig:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS