NYHET

Sjefsøkonom i Eika Gruppen Jan Ludvig Andreassen er for kontantoverføringer, men mener pengene bør overføres direkte til folks private lønnskontoer.

SV ønsker offentlig konto for kontantutbetalinger

– En tar så lett på sånne typer spørsmål i Norge, da vi har så stor tillit til staten, men jeg hadde kvidd meg på statlig konto, sier sjefsøkonom Jan Ludvig Andreassen, som selv er stor tilhenger av kontantutbetalinger. Det må bare gjøres på andre måter.

Publisert

Den senere tiden har kontantutbetalinger flere ganger vært aktuelt. Etter den første nedstengningen under koronautbruddet ventet mange lenge på støtte fra Nav. Deretter var det høye strømpriser, kompensert via strømselskapene.

Tirsdag la Kari Elisabeth Kaski (SV) frem et forslag for Stortinget om å opprette en offentlig løsning som kan brukes til kontantutbetalinger. Hun foreslo også å tilby alle norske innbyggere en konto i Norges Bank. Kontoen kan deretter brukes til å betale ut kompensasjoner av ulike slag, fra strømstøtte til fremtidige kompensasjoner for økende miljøavgifter.

– Å opprette en konto i Norges Bank, gjør at en raskt kan få ut kontanter til nordmenn, enten i krisetider, eller som kompensasjon for økte miljøavgifter, sa Kaski.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS