KOMMENTAR

Job Biden vant i ti av fjorten stater i natt.
Job Biden vant i ti av fjorten stater i natt.

Biden vant stort

Joe Biden er etter nattens valg stor favoritt til å vinne nominasjonen. Bernie Sanders kan ikke avskrives, men trenger noe som snur spillet. Dette «noe» er at Warren trekker seg.

Publisert Sist oppdatert

Joe Biden er etter nattens valg i fjorten delstater stor favoritt til å vinne nominasjonen. Bernie Sanders kan ikke avskrives, men trenger noe som snur spillet. Dette «noe» er at Elizabeth Warren trekker seg.

Joe Biden har gjennom hele forrige uke vært på opptur, noe som bare forsterket seg etter det svært gode valget i South Carolina på lørdag. I de fleste stater overgikk han den sterkt oppjusterte prognosen hos nettstedet fivethirtyeight. Han vant Texas der han var svært knapp favoritt i prognosene, men ikke i de ujusterte målingene. I California ligger Sanders an til en seier litt i overkant av disse prognosene. Sanders vant også Colorado, så det er tydelig at han har beholdt det overtaket blant hispanic velgere som han viste i Nevada.

Dette er likevel ikke nok til å hindre at Biden får et solid overtak i delegater, i størrelsesorden 100 når California er ferdig opptalt, og det kan ta mange dager, ja uker, siden mange poststemmer ble avlagt i går.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS