Mikroforleggeren

Forlaget Trolltekst gir ut en bok av den kontroversielle karikaturtegneren Thomas Knarvik. Hvorfor det? Fordi faen heller, sier forlegger Nils Horvei.

Publisert Sist oppdatert

- Vi hadde en diskusjon om det, sier Nils Horvei, forfatter, vernepleier og  forlegger.  Ni bøker har han gitt ut for egen penn. Nå for tiden bruker han mer tid på å publisere andres bøker enn sine egne. Hvorfor gidder han det?

«Vi»-et som han refererer til, er han og  kona Elin Ørjasæter, som tilsammen utgjør det de kaller et mikroforlag. «Det»-et som han refererer til, er å publisere Muhammed-tegningene til Thomas Knarvik. Altså, tegninger som forlaget hans ikke ville publisere når alt kom til alt.

I tillegg til egne utgivelser selger de andres gjennom nettbokhandelen Trolltekst.  Gjerne danske og svenske bøker som Allahs fengsel, en fransk bestselger om en ung muslim på vei vekk fra islam, Det sista museet, en bok om identitetspolitikk, og Svensk Mangfåldspolitik, en kritikk av den svenske nyliberalismen. De lager også e-bøker av bøker fra mindre, nordiske forlag. Hvorfor gjør de det?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS